hu
en
Joined the Community:1076
Rólunk Kampányaink Szolgáltatások OPEN
Backstage
OPEN
Conference
Támogató
Kör
Közösség
tagok
Joined the Community:1076

Főoldal

Küldetésünk

A Nyitottak vagyunk nonprofit szervezet. Cégek koalíciójával együtt millióknak mutatjuk meg, hogy a nyitottság érték, mert nyitottnak lenni – mindenkit csak a tettei és teljesítménye alapján megítélni – nem csak helyes, de üzletileg is megéri. A nyitott cégek sikeresebbek, az ott dolgozók pedig boldogabbak, és inkább biztonságban érzik magukat. Éppen ezért a Nyitottak vagyunk küldetése, hogy a nyilvánosság előtt is megmutassa, hogy a nyitottság érték a szervezeteknek, és hogy konkrét eszközöket adjon a cégek kezébe, hogy nyitott munkahelyekké váljanak.

A Nyitottak vagyunk kezdeményezést a Prezi, espell és a Google alapította a nyitottság szellemében:

“Azért alapítottuk a Nyitottak vagyunk-at 2013 nyarán, mivel az a meggyőződésünk, hogy a nyitottság érték, mert nyitottnak lenni – mindenkit csak a tettei és teljesítménye alapján megítélni – nem csak helyes, de üzletileg is megéri. A Nyitottak vagyunk kezdeményezést, és ennek otthonaként a nyitottakvagyunk.hu honlapot azoknak a vállalatoknak, szervezeteknek és közösségeknek hoztuk létre, amelyek nyitottságukat együtt ki is szeretnék fejezni, hogy ezzel inspiráljanak másokat is.

Várjuk minden olyan vállalat és vállalkozás, szervezet és közösség csatlakozását, mely szerint nyitottnak lenni helyes és megéri. Csatlakozni egyszerű: egyetlen feltétele, hogy a közösség alapértékének tekintse a nyitottságot és egyetértsen a kezdeményezés lent olvasható manifesztójával. 

Azóta a Nyitottak vagyunk egy lelkes önkéntes projektből nonprofit társadalmi vállalkozássá nőtte ki magát több mint 1000 taggal, valamint hazai és nemzetközi cégvezetők és szakemberek közösségével, akik segítenek megmutatni a nyitottság előnyeit.

Manifesztó

Nyitottnak lenni megéri. Nyitott vállalatokként alapvető értéknek tekintjük, hogy munkatársainkat és partnereinket kizárólag tetteik és teljesítményük alapján ítéljük meg, tekintet nélkül életkorra, nemre, nemi identitásra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai, vallási vagy más meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra. Sikerünket annak is köszönhetjük, hogy nyitottak vagyunk. Nyitottak az új ötletekre, szokatlan megoldásokra, egymásra és a világra.

Eredményenyek

Aktualitások

Támogató
Kör

A Támogató Kör olyan cégekből áll, amelyek szeretnének egy nyitottságot támogató közösséghez tartozni. A Kör tagjai részt vehetnek az OPEN Backstage rendezvényeken, valamint hozzáférhetnek az általunk biztosított eszközökhöz egy nyitottabb munkahely felépítéséhez. 

Csatlakozz a Körhöz, és inspirálj másokat is! Íme a Kör tagjai!

Open
Conference

Az OPEN az egyik vezető nemzetközi sokszínűségről szóló konferencia cégvezetők számára Közép- és Kelet-Európában. Az OPEN Conference több egy konferenciánál: olyan nemzetközi cégvezetőkből és szakemberekből álló közösség Európán innen és túl, akik tudnak és szeretnének tenni a sokszínűségért és a nyitottságért a munkahelyen.

2019-ben bemutattuk az OPEN Spotlight Award-ot, amivel azokat a cégeket és szervezeteket ismerjük el, akik inspiráló utat jártak be a nyitottság és elfogadás terén a munkahelyükön.

Open
talks

A Nyitottak vagyunk számos prezentációt és workshopot ajánl nyitottsághoz kapcsolódó témákban.

Örömmel biztosítjuk a Nyitottak vagyunk csapatának szakértelmét, valamint hozzáférést biztosítunk olyan előadókhoz, akik egyébként csak korlátozottan elérhetők.

OPEN
BACKSTAGE

Ahol a művészet és kultúra egy igazán nyitott közösséggel találkozik: az OPEN Backstage exkluzív rendezvénysorozatot 2019-ben alapítottuk annak érdekében, hogy összehozzuk a Nyitottak vagyunk oszlopos tagjait – a Támogató Kört és a partnereinket.

A közösség tagjai rendszeresen gyűlnek össze egy kivételes műsorszám, inspiráló előadás vagy elgondolkodtató beszélgetés erejéig, amelyek további párbeszédre ösztönöznek a nyitottság és sokszínűség terén.

 

 

 

 

Két Lépés A nemek
közötti egyensúlyért

2018-ban elindítottuk a Két Lépés kampányt és szolgáltatást, hogy lépéseket tegyünk a nemek között kiegyensúlyozott munkahelyért. A Két Lépés két pillérből áll: egyrészt országos kampányokat készítünk, hogy megmutassunk a nemek közötti egyensúly előnyeit, másrészt a Két Lépés Cégeknek programmal szolgáltatást és eszközöket kínálunk cégek számára, amivel fejlődést érhetnek el a saját munkahelyükön. A „Két Lépés Cégeknek” programmal olyan eszközöket kínálunk a szervezetek számára, amelyek segítenek egy adatközpontú megközelítés kialakításában a nemek közötti kiegyensúlyozottabb munkahely megteremtéséhez. Emellett létrehoztunk egy szintén adatközpontú tanúsítási programot a munkaadók eredményeinek elismerésére.

2019-ben elindítottuk a ‘Közös Ügy’ kampányt az együttműködésben, amiben több mint 100 cégvezető, nők és férfiak állnak ki közösen a nemek közötti egyenlő lehetőségekért a munkahelyen.

LMBTQ+
Elfogadás

2013 nyarán először a Nyitottak vagyunk és támogatói közös kamiont indított a Budapest Pride felvonuláson. Az ezt követő években több mint 100 cégvezetőt és 2000 munkatársukat vittük ki a Pride-ra, hogy példát mutassanak, és támogassák az LMBTQ+ embereket, a munkatársaikat és barátaikat. 

2019-ben a magyar nyomtatott sajtó történetében először 100 cégvezető aláírása szerepelt a Forbes Magyarország júliusi számában egy közös nyilatkozat alatt, ami arról szólt, hogy ott lesznek a Pride-on. 

A Pride hónap ideje számos közösségi kampányt, influencer kezdeményezést és sok más aktivitást indítunk, amivel több millió embert érünk az LMBTQ+ elfogadásról szóló üzenettel.

WeAreOpen Calendar - 2020

Please visit the OPEN Backstage page for details of events from 2019.